Ontspannen in en met de natuur

Heb je behoefte aan rust en ontspanning? Ben je graag in de natuur en vind je het fijn jou verbinding met de natuur te intensiveren? Doe dan mee aan de beleving ontspannen en verbinden in en met de natuur.

Hoe ziet de beleving eruit?

Tijdens deze beleving neem ik je mee op een begeleide wandeling in stilte, waarbij we de natuur als bron van rust en inspiratie gebruiken. Door bewust te wandelen en écht aandacht te schenken aan de natuurlijke omgeving, zul je al snel meer ontspanning ervaren.

De wandeling wordt verrijkt met diverse oefeningen die zijn geïnspireerd op methodes zoals natuurcoaching, bosbaden, Mind Walk, yoga en tai chi. Deze oefeningen zijn bedoeld om je hoofd tot rust te brengen en je bewuster te maken van het moment.

Het is een verrijkende ervaring die zich richt op het verdiepen van je connectie met de natuur, wat resulteert in een diepere ontspanning en een intensere verbinding met jezelf. Gedurende de hele beleving zijn we in stilte, zodat jij je aandacht volledig kunt richten op jezelf en de natuur om je heen.

Toelichting methodes

Bosbaden

Tijdens een bosbad neem je de tijd om bewust te vertragen en ervaar je de natuurlijke omgeving op alle mogelijke manieren. Geniet van de geur van de bladeren, luister naar de vogelgeluiden, voel de textuur van boomschors en neem een handje bosgrond in je handen.
Het doel is simpelweg te genieten van het moment, de rust van de natuur te ervaren en de connectie met de natuur te versterken.

Yoga

We doen een aantal staande yoga-oefeningen (schoenen kunnen aanblijven) waarbij we de natuur actief betrekken.  Spanning hoopt zich op in ons lichaam. De oefeningen zullen helpen om deze spanning los te laten. Een ander essentieel element in yoga is de ademhaling. Bij elke houding en beweging haal je diep adem, waardoor je zenuwstelsel tot rust komt.


Mind-Walk

Mind-Walk is een training in bewegende mindfulness.

Natuurcoach

“Ontspannen in en met de natuur” is geen coaching, maar ik zal wel verschillende methodes delen die de verbinding met de natuur versterken, evenals oefeningen waarbij we de natuur actief betrekken.

Praktisch

Ik bied deze wandelingen een paar keer per jaar gratis aan in Nederland en Portugal, gewoon omdat ik er zelf van geniet en ik je graag mee laat genieten. Waarom gratis? Het delen van deze ervaring is voor mij net zo waardevol.