Houd je van de natuur, rust en breng je het liefst de hele dag buiten door, omgeven door schitterende kliffen, heuvels en de zee? Tijdens deze kleinschalige en persoonlijke retraite staat de natuur centraal. Heb je daarnaast net als ik ook zo een zin in zon in november (8 t/m 14 november) en wil je ontsnappen aan het regenachtige weer in Nederland? Dan is deze retraite speciaal voor jou bedoeld.

Een week lang jezelf onderdompelen in de natuur!

Ontspannen in en met de natuur

Mindwalk, bosbaden, yoga en Tai chi


prachtige klif- en kustwandelingen

Laat je betoveren door de ene prachtige baai na de andere!


workshop inzichten uit de natuur

Krijg de inzichten die jij op dat moment nodig heb!


Programma

Ik heb een prachtig en ontspannend programma samengesteld, waarin ook veel ruimte is voor persoonlijke tijd. Als je op enig moment van de dag behoefte hebt aan je eigen activiteiten, dan is dat van harte welkom. Afhankelijk van het weer en het getij kan het zijn dat we de stilte-uren verplaatsen naar de middag en het middagprogramma naar de ochtend.

Ochtend
Elke dag om 8.00 uur starten we met de beleving 'ontspannen in en met de natuur'. Tijdens deze beleving neem ik je mee op een begeleide mindful wandeling in stilte in, waarbij we de natuur als bron van rust en inspiratie gebruiken.  De wandeling wordt verrijkt met diverse oefeningen die zijn geïnspireerd op methodes zoals, bosbaden, yoga en tai chi. Door bewust te wandelen en écht aandacht te schenken aan de natuurlijke omgeving, zul je al snel meer ontspanning ervaren
Het is een verrijkende ervaring die zich richt op het verdiepen van je connectie met de natuur, wat resulteert in een diepere ontspanning en een intensere verbinding met jezelf. 

Na deze beleving staat er een heerlijk ontbijt voor je klaar. Van 10.00 tot 12.30 uur is het tijd voor stilte, een waardevol moment waarop je zelf kunt beslissen wat je wilt doen. Of het nu gaat om het lezen van een boek, luieren aan het zwembad, een wandeling maken, naar podcasts luisteren, of wat je ook maar kunt bedenken.

Lunch
De koelkast is rijkelijk gevuld met gevarieerde gezonde ingrediënten om zelf een heerlijke lunch samen te stellen. We kunnen gezellig samen eten, of je kunt ervoor kiezen om op het strand te genieten van je lunch. 

Middag

In de middag gaan we diverse natuurbelevingen ervaren.

  • Workshop inzichten uit de natuur. In deze unieke workshop, gebaseerd op werkvormen uit de natuurcoaching, bied ik je een diepgaande ervaring om meer inzicht te krijgen in jouw vragen, uitdagingen of beslissingen.
  • Schitterende wandelingen over de cliffs en de stranden van de Algarve.
  • Stand. Elke ochtend of middag is er een paar uur de gelegenheid om lekker op het strand te liggen als de zon schijnt.. Naar behoefte gezellig met elkaar of heerlijk rustig alleen.-
  • Middag Albufeira (heerlijk rustig in de winter), waar je zelf kunt bepalen waar je behoefte aan hebt. We kunnen het oude centrum van Albufeira verkennen, dat ooit diende als een vissersdorp. Het is sfeervol, autovrij en heeft veel karakteristieke gebouwen. Je kunt er ook voor kiezen om een dagje heerlijk op het strand te ontspannen of een mooie wandeling te maken. Als je van winkelen houdt, is dat ook een mogelijkheid. Albufeira is heerlijk rustig in November biedt voor ieder wat wils.

Avond

Op een aantal avonden staan er mooie activiteiten op het programma. De eerste avond zullen we uiteraard op een uitgebreide en aangename manier kennis met elkaar maken. Tijdens een andere avond kunnen we genieten van yoga voor het slapen gaan, meditatief dansen voor meer innerlijke rust en verbinding met jezelf, of bijvoorbeeld mantra zingen. Een sfeervolle avondwandeling bij kaarslicht mag natuurlijk niet ontbreken. Bewonder de prachtige sterrenhemel tijdens een heerlijke avondwandeling. En we plannen ook één avond om samen uit eten te gaan in Albufeira.

Hier verblijven we

Landelijke omgeving

 Buitenwijk ALFUBEIRA

schitterend zandstrand

5 minuten lopen

Prive zwembad

Met uitzicht op zee

We verblijven in een gezellige villa met een privézwembad en uitzicht op zee. De kliffen zijn slechts 300 meter lopen. Je slaapt in een gedeelde tweepersoonskamer met een gedeelde badkamer op de gang. Alle kamers grenzen aan het zwembad.

Voor wie is deze retraite?

Deze retraite is voor jou bedoeld als je naar rust verlangt en geniet van mindful wandelen, ontspannen en yoga te midden van prachtige natuur. Als je, net als ik, niet zo'n fan bent van een vol retraiteprogramma maar wel graag verbinding maakt met gelijkgestemden, dan zal deze retraite helemaal bij jou passen.

Deze retraite is tevens geschikt voor iedereen die van kleinschalige groepen houdt (maximaal 6 personen inclusief mezelf).

Er is ruimte om te laten gebeuren wat er mag ontstaan, zoals ook bijvoorbeeld innerlijke groei, bewustwording en het plezier van samenzijn zonder verplichtingen.

De paden zijn hier niet vlak, dus het is belangrijk dat je goed ter been bent. Soms kunnen korte stukjes, meestal slechts 2 meter, een beetje steil zijn, dus het is handig om je handen te gebruiken bij het omhoog of omlaag gaan. Ik zie het wandelen hier als één grote speeltuin.

We maken geen extreem lange wandelingen, maar een redelijke basisconditie is wel handig. We lopen op een rustig tempo en stoppen regelmatig op verschillende prachtige plekken en baaien, zodat je telkens van nieuwe kliffen, stranden en mooie uitzichtpunten kunt genieten.

.

Hoe kan ik inschrijven?

Omzettend fijn dat je mee gaat! Ik ben ervan overtuigd dat het een fantastische ervaring wordt. Laten we eerst even contact hebben om te zorgen dat het programma volledig aansluit bij jouw wensen en behoeften. Omdat het om een kleinschalige retraite gaat, vind ik het belangrijk om voor vertrek met iedereen persoonlijk kennis te maken.
Door contact met ons op te nemen via e-mail (gelukvanuitjehart@gmail.com of via Instagram of facebook.

Veel gestelde vragen

Prijs

737,00 euro inclusief:

  • 7 dagen programma (8 t/m 14 november)
  • Overnachtingen
  • Ontbijt, lunch en avond eten
  • Alle activiteiten
  • Vervoer ter plaatse
  • Een gedeelde tweepersoonskamer met een gedeelde badkamer op de gang. 

Deze kosten zijn voor eigen rekening:

  • Vliegticket Faro (ongeveer 200 euro)
  • Taxi Faro naar verblijf (ongeveer 30 euro)
  • Drankjes als we buiten de deur eten.

Na het betalen van een aanbetaling van 150 euro (niet restitueerbaar) is je inschrijving definitief en ben je gegarandeerd van een plekje.

vlucht

Ik raad je aan om deze vlucht te boeken, zodat jullie tegelijk aankomen en samen een taxi van het vliegveld kunnen delen. 

Vrijdag 08 november 2024 / Amsterdam – Faro  HV 5355
Vertrek 06:20 Amsterdam / Aankomst  08:25 Faro

Donderdag 14 november 2024 / Faro – Amsterdam HV 5358
Vertrek faro 19:15 / Aankomst Amsterdam 23:25

Liever een andere vlucht? Dat kan uiteraard, maar graag even in overleg.

Wat is het weer in november?

De gemiddelde temperatuur in november is 20 graden. De Algarve heeft jaarlijks maar liefst 300 dagen zon. In november valt er gemiddeld 27 mm neerslag, terwijl dit in Nederland 85 mm is. Hele dagen regen, zoals wij dat in Nederland kennen, zijn zeldzaam. Zodra de zon ondergaat (rond 6 uur), koelt het wel meteen af. Een warme jas is dan fijn.
Ik ben 3 keer in november op vakantie geweest. Mijn ervaring is dat je met 16 graden al een korte broek en t-shirt aan kunt, omdat de zon zo krachtig is. Ook heb ik elk jaar best vaak in bikini op een heerlijk rustig strand kunnen liggen.

Wat staat er op het menu?

Het ontbijt bestaat uit havermout, fruit, een eitje, avocado en brood of crackers met diverse soorten beleg. Hoewel ik een amateurkok ben, zal ik mijn best doen om smaakvolle en verrassende maaltijden te bereiden. Tijdens ons verblijf zullen we ook twee keer buiten de deur eten, zowel voor de lunch als het diner. Hoewel we voornamelijk vegetarisch eten, voeg ik op de meeste dagen vis toe voor extra variatie.

Kan ik en eenpersoonskamer boeken?

Dat kan helaas niet. Er zijn alleen tweepersoonskamers.

Kan ik in termijnen betalen


Je kunt in twee termijnen betalen. De administratiekosten voor bedragen 17,50.

Wat als ik onverwacht niet mee kan?

Ik raad je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten. Je mag ook iemand anders kosteloos in jouw plaats laten komen. Dit is echter onder voorwaarde dat er na een telefonisch gesprek blijkt dat er een goede klik is tussen ons.

Annuleringsvoorwaarden retraite:

Tot 4 maanden voor aanvang van de retraite: 100% van het restantbedrag - € 200 aanbetaling.
Tot 3 maanden voor aanvang van de retraite: 80% van het restantbedrag - € 200 aanbetaling.
Tot 2 maanden voor aanvang van de retraite: 50% van het restantbedrag - € 200 aanbetaling.
Korter dan 2 maanden voor aanvang van de retraite: 0% van het restantbedrag - € 200 aanbetaling .

verzekering

Verzekering

We zijn niet aansprakelijk voor de gevolgen van eventuele ziekte of ongevallen die ter plaatse tijdens het verblijf zijn ontstaan, resp. hebben plaatsgevonden. Jij hebt zelf een ziektekosten- en risicoverzekering of sluit deze verzekering voor dat doel af. Een reisverzekering kan daarvoor eventueel dienen.

testimonials

Wat zeggen andere:

Ingrid 

Ik vond de beleving rustgevend, je daalt als het ware je lichaam in. Dat waar je niet bewust van bent in je omgeving wordt bewust gemaakt door je zintuigen bewust te activeren. Je gaf rustig opdrachten en wist een kalme sfeer op de groep over te brengen

Wat een fijne en bijzondere beleving 'Ontspannen in het met de natuur'. Vanuit een heel ander gevoel en zicht een wandeling mogen beleven met Miranda en nog een aantal fijne mensen. Ik wist niet dat er zoveel kleuren groen te zien zijn en dat je zo fijn kan bewegen op en samen met het water.